Αβοκάντο , avocatin B

Μόρια που βρίσκονται στο αβοκάντο μπορεί να αποτελούν το νέο ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση ενός τύπου λευχαιμίας, υποδεικνύει νέα έρευνα.


Το νόστιμο πράσινο φρούτο, αβοκάντο, εμπεριέχει μια ένωση των λιπιδίων - avocatin B - γεμάτη με λίπη, κεριά και βιταμίνες που καταπολεμούν τα καρκινικά κύτταρα, ενώ διαφυλάσσουν τα υγιή κύτταρα.

Η οξεία μυελογενή λευχαιμία - ή AML - είναι ένας καρκίνος του αίματος που επηρεάζει τα λευκά αιμοσφαίρια. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, υποτροπιάζουσες λοιμώξεις και εύκολο μελάνιασμα . Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία εκτιμά πως η, σπάνια αυτή, μορφή καρκίνου επηρεάζει περίπου 20.000 Αμερικανούς κάθε χρόνο.

Το μόριο δοκιμάστηκε σε ένα πείραμα βλαστικών κυττάρων από τον καθηγητή Paul Spagnuolo και τους συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο του Waterloo, Τμήμα Φαρμακευτικής στο Οντάριο του Καναδά. Τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Cancer Research.

«Το βλαστοκύτταρο είναι πραγματικά το κύτταρο που οδηγεί την ασθένεια," δήλωσε ο Spagnuolo σε δελτίο Τύπου. «Το βλαστικό κύτταρο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ανάπτυξη της ασθένεια και είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί ασθενείς με λευχαιμία υποτροπιάζουν. Έχουμε πραγματοποιήσει πολλούς γύρους δοκιμών για να καθοριστεί το πώς λειτουργεί αυτό το νέο φάρμακο σε μοριακό επίπεδο και επιβεβαιώθηκε ότι στοχεύει τα βλαστικά κύτταρα επιλεκτικά, αφήνοντας τα υγιή κύτταρα σώα."

Paranoikos

Ετικέττες

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε εδώ τα σχόλια σας..

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.