Κουρκούμη:Αντικαρκινικό ρόφημα που βοηθά σε πάνω από 150 ασθένειες

Η χρυσή αξία αυτού του μπαχαρικού κουρκούμη (άλλες ονομασίες- κουρκουμάς ή κιτρινόριζα) είναι οι αντικαρκινικές ιδιότητες του.


Το "Χρυσό γάλα" θα αλλάξει τη ζωή σας.
Το κουρκούμη είναι βότανο από την οικογένεια τζίντζερ, συγκεκριμένα των "ζιγγιβεροειδών" και βρίσκεται σε φυσική μορφή στις χώρες της Ασίας. Ονομάζεται επίσης ινδικός κρόκος και λαμβάνεται από τη ρίζα του φυτού Curcuma longa.

best-shot-turmeric-curcuma-longa-jianghuang

Ωστόσο, η χρυσή αξία του είναι οι αντικαρκινικές ιδιότητες του που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά. Το «χρυσό γάλα" έχει επίσης αυτές τις ιδιότητες.

Κάθε φορά, που αποφασίζετε να χαλαρώσετε, χρησιμοποιήστε κουρκούμη και πίνετε από το χρυσό γάλα καθημερινά .
Είναι ένα πολύ αρωματικό βότανο με μια γλυκιά και πικρή, ρητινώδη γεύση.
Περιέχει ενεργά συστατικά που έχουν θεραπευτικές δυνατότητες για πάνω από 150 ασθένειες:

Το κουρκούμη είναι αντι-φλεγμονώδες φάρμακο, αντισηπτικό, αναλγητικό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει την ικανότητα να αποτοξινώνει, ρυθμίζει το μεταβολισμό, ελέγχει το βάρος, βελτιώνει τη μνήμη, μειώνει τα τριγλυκερίδια και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.

κουρκούμη, κουρκουμάς, κιτρινόριζα

Η σκόνη κουρκούμη μπορεί να βρεθεί όλο το χρόνο σε φαρμακεία που πωλούν βότανα. Θα την αναγνωρίσετε γιατί μοιάζει με κάρι, από το χρώμα της.

Μόλις την αγοράσετε θα πρέπει να την διατηρήσετε σε ένα σκούρο γυάλινο βάζο.

Συστατικά που απαιτούνται:
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
- 2 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο
- Κανέλα
- Μέλι

Μέθοδος παρασκευής:
Κατ 'αρχάς, μαγειρεύετε το γάλα και ρίχνετε το κουρκούμη.
Συνεχίζετε να μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 3-5 λεπτά.
Μόλις το γάλα κρυώσει προσθέτετε την κανέλα,το μέλι και τον αμυγδαλέλαιο και το καταναλώνετε, ενώ είναι φρεσκομαγειρεμένο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Παρακάτω παρατίθενται, από το newsbeast, μερικές από τις ιδιότητές της, όπως τις καταγράφει δημοσίευμα του Mother Nature Network.

Μπλοκάρει τα καρκινικά κύτταρα
Γιατροί του UCLA βρήκαν ότι η κουρκουμίνη, το κύριο συστατικό της κουρκούμης, μπλόκαρε ένα ένζυμο που προκαλούσε την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο κεφάλι και το λαιμό.

Ισχυρό αντιοξειδωτικό
Το Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου του Μέριλαντ τονίζει ότι οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κουρκούμης πολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν καρκίνο, μειώνοντας ή εμποδίζοντας τη δράση τους.

Σύμφωνα με πρώτες μελέτες (απαιτείται να γίνουν περαιτέρω έρευνες) η κουρκούμη μπορεί να βοηθά στην πρόληψη ή αντιμετώπιση πολλών τύπων καρκίνου, όπως του προστάτη, του δέρματος και του εντέρου, προσθέτει το δημοσίευμα.

Ισχυρό αντιφλεγμονώδες
Ο Dr. Randy J. Horwitz, διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Arizona Center for Integrative Medicine και βοηθός καθηγητής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Αριζόνα, χαρακτήρισε την κουρκούμη ως «ένα από τα πιο ισχυρά, φυσικά αντιφλεγμονώδη που υπάρχουν».

Ο ίδιος μελέτησε την επίδραση της κουρκούμης σε ποντίκια με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Βρήκε ότι σε όσα έλαβαν θεραπεία με κουρκούμη εξαρχής δεν εξελίχθηκε η νόσος, ενώ όσα είχαν προϋπάρχουσα ρευματοειδή αρθρίτιδα, βελτιώθηκαν πολύ τα συμπτώματά τους.

Ετικέττες

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε εδώ τα σχόλια σας..

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.