Πρωθυπουργός Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Juha Sipilä, αναφέρει ότι μόνο με κάποιο «θαύμα» θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, μέχρι το τέλος του Ιουνίου.


Ο Juha Sipilä δήλωσε στους δημοσιογράφους, «η κατάσταση είναι δύσκολη και το χρονοδιάγραμμα στενό. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι χρειάζεται ένα θαύμα για να έχουν αυτό το πρόβλημα επιλυμένο μέχρι την επόμενη εβδομάδα ... Αλλά αυτό είναι ακόμα ο στόχος για όλους."

Παρά την κατάρρευση των συνομιλιών διάσωσης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμμένει στην σκληρή στάση του - όπως και οι πιστωτές.Η Αθήνα αναφέρει ότι δεν θα ενδώσει σε αιτήματα για περισσότερα μέτρα λιτότητας που στοχεύουν συνταξιούχους και τους εργαζομένους σε αντάλλαγμα για $8.1 δις δολλάρια (€7,2 δις Ευρώ) σε κεφάλαια διάσωσης.

Αυτό αφήνει τους Έλληνες ανοικτούς σε ενδεχόμενο ελλείματος $1.7 δις δολάρια (€1,5 δισ Ευρώ) χρέους της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ο Τσίπρας παραμένει σκληρός διαπραγματευτής

Εν τω μεταξύ, Ο Τσίπρας παραμένει προκλητικός, όπως αναφέρουν οι FT. Οι Financial Times αναφέρουν ότι είπε στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ότι τα προτεινόμενα μέτρα λιτότητας είναι "ταπεινωτικά για τους ανθρώπους μας» και τους προειδοποίησε ότι μεγαλύτερες μάχες στην Ελλάδα με τους αρχηγούς των κομμάτων της "βρίσκονται ακόμη μπροστά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε."

Οι ειδήσεις που αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να αποπληρώσει το δάνειο του ΔΝΤ μέχρι το τέλος του Ιουνίου, εκτός αν υπάρξει μια συμφωνία που να είναι ικανοποιητική, έχει ωθήσει τις ευρωπαϊκές αγορές στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Juha Sipilä, είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι «πολλές χώρες έχουν νοητικά προετοιμαστεί" για την "δυνατότητα [Ελληνικής] αφερεγγυότητας».

Οι Έλληνες εργαζόμενοι αναμένεται να συγκεντρωθούν ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, 17 Ιουνίου απαιτώντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκεται να κάνει "ούτε ένα βήμα πίσω", ενδίνοντας στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που προσπαθούν να επιβάλουν οι πιστωτές της χώρας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πρόκειται να συνεδριάσουν την Πέμπτη για να επανεξετάσουν την κατάσταση - την ίδια ημέρα που ο Τσίπρας θα ταξιδεύει στη Ρωσία για να παραστεί στο Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο, στην Αγία Πετρούπολη

Paranoikos

Ετικέττες , ,

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε εδώ τα σχόλια σας..

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.