Ξαναπροσλαμβάνουν 6.500 «δικά τους παιδιά»

Σε περίοδο περικοπών μισθών, φουλ ανεργίας – χρεοκοπίας η κυβέρνηση αποφάσισε, με την ενεργοποίηση του νόμου Κατρούγκαλου, να προχωρήσει σε χιλιάδες προσλήψεις – Το κόστος θα υπερβεί τα 19 εκατ. ευρώ το χρόνο


Επανασυστήνει το κράτος ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που στην πιο κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων διαβεβαιώνει τους εταίρους μας ότι δεν θα κάνει μονομερείς ενέργειες και κυρίως όταν το ταμείο του κράτους είναι άδειο και οι πολίτες υποφέρουν από τη σκληρή λιτότητα.

Με ένα μπαράζ υπουργικών αποφάσεων μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες, επιστρέφουν στο Δημόσιο 3.712 υπάλληλοι μέσω της επανασύστασης προσωποπαγών θέσεων, ενώ ακόμη άλλοι 3.000 συνάδελφοί τους αναμένεται να ολοκληρώσουν το αμέσως προσεχές διάστημα την επανένταξή τους στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η εξέλιξη αυτή αφορά σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης, αφού εκπαιδευτικοί, διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων, υπάλληλοι υπουργείων και ασφαλιστικών φορέων, σχολικοί φύλακες και εργαζόμενοι στην ΕΡΤ επανέρχονται στα καθήκοντά τους. Πρόκειται για την άμεση και κατά γράμμα εφαρμογή των άρθρων του επονομαζόμενου «νόμου Κατρούγκαλου», με τον οποίο αποκαθίστανται όλοι όσοι βρέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας τα προηγούμενα χρόνια ή απολύθηκαν οριστικά λόγω της κατάργησης του φορέα όπου απασχολούνταν. Η επαναπρόσληψη χιλιάδων απολυμένων στο Δημόσιο ιεραρχείται ως απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης την ώρα μάλιστα που κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, οι οποίοι θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν δείχνει διάθεση να μεταρρυθμίσει το κράτος.

[ΠΗΓΗ]

Ετικέττες ,

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε εδώ τα σχόλια σας..

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.