Λεμεσός: Σύνθημα για την έναρξη του 9ου Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ έδωσε το πρωί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στον οποίο συμμετείχαν 10.000 δρομείς και 500 περίπου εθελοντές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας πριν από την έναρξη, συνεχάρη τους συμμετέχοντες και ανέφερε πως «η άδολη άθληση, η ευγενή άμιλλα και η αλληλεγγύη είναι κάποια από τα ιδανικά που περιλαμβάνονται στην έννοια «ευ αγωνίζεσθαι» και με τη συμμετοχή τους σε ένα Μαραθώνιο 10.0000 ανθρώπων, αυτόν το σκοπό υπηρετεί».

Χαρακτήρισε τον 9ο Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ διεθνή γιορτή χαράς που αναδεικνύει την Κύπρο και την πόλη της Λεμεσού, λέγοντας ότι είναι και η κορυφαία αθλητική εκδήλωση της χώρας ως προς τον αριθμό συμμετεχόντων.

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού ξεκίνησε μόλις πριν από εννιά χρόνια, με τη συμμετοχή μόνο 70 αθλητών και φέτος έχει ξεπεράσει τις δέκα χιλιάδες συμμετοχές καθώς τα έξι τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ των Αρχών της πόλης, δηλαδή του Δήμου, του Επιμελητηρίου, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης της πόλης, του ΓΣΟ και του ιδιωτικού τομέα» ανέφερε.

Η επιτυχής αυτή συνεργασία είχε ως αποτέλεσμα, όπως είπε, η εκδήλωση να αναπτυχθεί ραγδαία και πλέον αποτελεί το επίσημο πρωτάθλημα της χώρας, υπό την αιγίδα της ΚΟΕΑΣ, στο διεθνές πρωτάθλημα Μαραθωνίων δρόμων και να είναι πιστοποιημένος από τις σχετικές διεθνείς ομοσπονδίες.

ΠΗΓΗ

Κάντε μας LIKE στο FACEBOOK

Ετικέττες

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε εδώ τα σχόλια σας..

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.