Οι σοροί 78 θυμάτων του τραγικού Airbus A320 της Germanwings έχουν ήδη ταυτοποιηθεί με την μέθοδο του DNA ενώ συνεχώς βγαίνουν νέα ντοκουμέντα από τον συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτζ που – σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενημερώσεις- στις 24 Μαρτίου 2015 έριξε το αεροπλάνο στις Γαλλικές Άλπεις επειδή ήταν ψυχικά ασθενής.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ITV αποκάλυψε ένα βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ο Λούμπιτζ, περίπου μια δεκαετία πριν, όταν μάθαινε να πετάει. Ο ίδιος φαίνεται χαρούμενος, γελάει και πιλοτάρει ένα ανεμόπτερο στη Γερμανία.

Ο μανιοκαταθλιπτικός νεαρός ξεκίνησε την εκπαίδευσή του το 2007, σε ηλικία 20 ετών, πριν τη διακόψει για έξι μήνες λόγω ιατρικών θεμάτων. Στη συνέχεια επέστρεψε και πήρε το δίπλωμα πιλότου. Σύμφωνα με την Lufthansa, ήταν ένας ικανός πιλότος που περνούσε με επιτυχία όλες τις ιατρικές και πτητικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τα ευρήματα στο σπίτι του, τα πορίσματα των εισαγγελικών αρχών και μαρτυρίες φίλων του, ήταν ένας ψυχικά διαταραγμένος νεαρός που έπασχε από μανιοκατάθλιψη, είχε προβλήματα όρασης και έπαιρνε χάπια.

Την ώρα που «ειδικοί» προσπαθούν να φωτίσουν το προφίλ του Λούμπιτζ και να εξηγήσουν την τραγωδία, το δεύτερο μαύρο κουτί – ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης – και ουσιαστικά η μόνη πηγή αντικειμενικών πληροφοριών- δεν έχει ακόμη βρεθεί. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Lufthansa Κάι Κράτκι δήλωσε ότι ο εντοπισμός του θα είναι δυσκολότερος από όσο υπολογιζόταν. «Μπορεί η ζημιά στον καταγραφέα να είναι τόσο μεγάλη, που δεν εκπέμπεται σήμα εντοπισμού» ανέφερε ο Κράτκι μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού ARD.

Στο Μονταμπάουρ, γενέτειρα του Λούμπιτζ, τελέστηκε την Κυριακή μια δέηση στη μνήμη των 150 θυμάτων ενώ μια πιο επίσημη τελετή προγραμματίζεται για τις 17 Απριλίου στον καθεδρικό Ναό της Κολωνίας, με συμμετοχή της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και αντιπροσωπιών από Γαλλία και Ισπανία

ΠΗΓΗ

Κάντε μας LIKE στο FACEBOOK

Ετικέττες

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε εδώ τα σχόλια σας..

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.