Εγκαινιάστηκε διαδραστική, διαδικτυακή πλατφόρμα για μια ενοποιημένη Αμμόχωστο, Hands-on Famagusta, Imaginary Famagusta

Αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι και εικαστικοί, από τις δύο κοινότητες της Κύπρου, εγκαινίασαν τη διαδραστική διαδικτυακή πλατφόρμα του «Hands-on Famagusta» στο «Σπίτι της Συνεργασίας», στη «νεκρή» ζώνη της Λευκωσίας.


Το έργο «Hands-on Famagusta», που άρχισε να προετοιμάζεται πριν ένα χρόνο, υλοποιείται από την ομάδα Imaginary Famagusta μαζί με το γραφείο Architecture Art and Urbanism (AA&U) και το Εργαστήριο Αστικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η διαδραστική διαδικτυακή πλατφόρμα αφιερώνεται στην υποστήριξη ιδεών για κοινό αστικό μέλλον σε μια ενοποιημένη Αμμόχωστο, μετά τη λύση του Κυπριακού.

Ο επικεφαλής του έργου, Σωκράτης Στρατής (Αρχιτέκτονας Πολεοδόμος, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου), υπογράμμισε ότι η ομάδα θεωρεί τη δημόσια χρήση της πλατφόρμας πολύ σημαντική για τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πολιτικής πρακτικής βασισμένη στη κοινωνία των πολιτών. «Οι χρήστες θα έρθουν σε επαφή με απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων για το μέλλον της πόλης και θα πλοηγηθούν σε εναλλακτικά μέσα αναπαράστασης της πόλης της Αμμοχώστου που διαμορφώθηκαν από την ομάδα».

Επίσης, ανέφερε ότι οι χρήστες θα μπορούν να πάρουν θέση γύρω από αμφισβητούμενα αστικά θέματα που διακυβεύονται για το μέλλον της πόλης.

Τα μέλη της άτυπης ομάδας «Imaginary Famagusta», που είναι ο πυρήνας αυτής της πρωτοβουλίας, συνεργάζονται τα τελευταία τέσσερα χρόνια με σκοπό τη θέσπιση μιας κοινής κατανόησης της επικράτειας της Αμμοχώστου, μίας κατακερματισμένης πόλης που αποτελείται από αποκλεισμένες αστικές ενότητες που εμποδίζουν τη διαμόρφωση ενός κοινού οράματος.

Έχουν διαμορφώσει νέες απεικονίσεις που αφορούν ολόκληρη την επικράτεια της Αμμοχώστου και προτείνουν μεθόδους για τον τερματισμό του υφιστάμενου ακραίου κατακερματισμού.

[ΠΗΓΗ]

Ετικέττες ,

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε εδώ τα σχόλια σας..

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.