Επιτυχής παρθενική πτήση για το φιλόδοξο S-97 Raider [ΒΙΝΤΕΟ] - S97 Raider, Sikorsky Aircraft Corp., United Technologies Corp., ελικόπτερο, helicopter

Την επιτυχή ολοκλήρωση της παρθενικής πτήσης του πρωτοτύπου του ελικοπτέρου S-97 Raider ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Sikorsky Aircraft Corp., εταιρία του ομίλου United Technologies Corp. (Pics-Vid)


Η πρώτη πτήση διεξήχθη στο κέντρο πτητικής ανάπτυξης (DFC: Development Flight Center) της Sikorsky όπου εδρεύει το πρόγραμμα δοκιμών του Raider στο οποίο συμμετέχουν δύο πρωτότυπα.

Κατά την πτήση η οποία είχε διάρκεια μία περίπου ώρα, ο κυβερνήτης Bill Fell και ο συγκυβερνήτης Kevin Bredenbeck εκτέλεσαν σειρά ελιγμών με σκοπό να αξιολογήσουν τη συμπεριφορά του ελικοπτέρου σε αιώρηση και σε πτήση σε χαμηλές ταχύτητες.

Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό στις επόμενες του προγράμματος πτητικών δοκιμών το Raider θα επιδείξει τις επιδόσεις του σε τομείς που είναι κρίσιμοι για την εκτέλεση επιχειρήσεων όπως η αναγνώριση, η κρούση, η αεροκίνηση αλλά και οι ειδικές επιχειρήσεις.

Sikorsky S97 Raider, Aircraft Corp , United Technologies Corp

Υπενθυμίζεται ότι η Sikorsky άρχισε την ανάπτυξη του S-97 Raider τον Σεπτέμβριο του 2010 με σκοπό την περαιτέρω αξιοποίηση των τεχνολογιών του βραβευμένου με βραβείο Collier ελικοπτέρου X2 αλλά και την ωρίμανση τους με σκοπό τη συμμετοχή στο πρόγραμμα μελλοντικού ελικοπτέρου FVL (Future Vertical Lift) του Στρατού των ΗΠΑ. Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρόγραμμα του Raider χρηματοδοτείται 100% από τη Sikorsky και η βιομηχανική ομάδα του προγράμματος περιλαμβάνει 53 εταίρους.

Το S-97 Raider συνδυάζοντας υψηλή δυνατότητα ελιγμών και αιώρησης, μεγάλη εμβέλεια, ταχύτητα (έως και 240 κόμβους) και αυτονομία και επιβιωσιμότητα έχει δυνατότητα ταυτόχρονης μεταφοράς ομάδας έξι ατόμων και εξωτερικών όπλων προσφέροντας πρωτόγνωρες επιχειρησιακές δυνατότητες.

Την παρούσα περίοδο συνεχίζεται η τελική συναρμολόγηση του δευτέρου πρωτοτύπου που προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους ενώ για το 2016 προγραμματίζεται περιοδεία επίδειξης του S-97 Raider.

Sikorsky S97 Raider ,helicopter, overview

sikorsky s-97 raider

[ΠΗΓΗ]

Ετικέττες ,

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε εδώ τα σχόλια σας..

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.