Σακχαρώδης διαβήτης. Μια «ύπουλη» ασθένεια που κάθε χρόνο «χτυπάει» εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και η οποία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει λάβει τα τελευταία χρόνια διαστάσεις πανδημίας.

Τα ποσοστά των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη αυξάνονται κάθε έτος, ενώ την ίδια ώρα εκατομμύρια άτομα με διαβήτη τύπου 2 αγνοούν την κατάστασή τους και παραμένουν χωρίς θεραπεία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου αποφασίσαμε να σας δώσουμε τρεις απλές αλλά πολύτιμες συμβουλές για να ελέγξετε τον διαβήτη και να τον κρατήσετε μακριά.

Ποιες είναι αυτές;

1.Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας: Οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν Διαβήτη γι’ αυτό, αν θέλετε να προστατέψετε την υγεία σας ή να ελέγξετε τον Διαβήτη, ασκηθείτε σε καθημερινό επίπεδο. Ακόμη και 30 λεπτά άσκησης την ημέρα αρκούν για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας. Βγείτε έξω για γρήγορο περπάτημα ή τρέξιμο. Η άσκηση θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και παράλληλα θα σας δώσει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και να παρουσιάσετε βελτίωση στην αντοχή σας στην γλυκόζη.

2.Βγάλτε το κάπνισμα από τη ζωή σας: Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, οι καπνιστές έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν Διαβήτη σε σχέση με τους μη καπνιστές. Το κάπνισμα προκαλεί στένωση των αιμοφόρων αγγείων, περιορίζοντας έτσι την καλή κυκλοφορία του αίματος στα άκρα και την ίδια ώρα αυξάνει την αντίσταση στην ινσουλίνη!

3.Πείτε «ναι» στην κανέλα: Μπορεί να μην το γνωρίζατε, αλλά η κανέλα, αυτό το μπαχαρικό που όλοι έχετε στο σπίτι, μπορεί να σας βοηθήσει στη μάχη κατά του Διαβήτη. Δοκιμάστε τις κάψουλες Κανέλας Extra της Superfoods και προστατέψτε τον οργανισμό σας.

1

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης συνδέεται με την ύπαρξη υψηλού επιπέδου σακχάρου στο αίμα που επιμένει για πολύ μετά τα γεύματα εξαιτίας έλλειψης της ορμόνης ινσουλίνης και η κανέλα είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος.

Κανέλα η θαυματουργή

Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, η κανέλα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε σχέση με τη συμπληρωματική χρήση της στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κανέλα μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό της γλυκόζης, ο οποίος ρυθμίζει καλύτερο το «ζάχαρο» στο αίμα. Παράλληλα, μειώνει το αίσθημα πείνας και βοηθά στην απότομη αύξηση σακχάρου στο αίμα που λαμβάνει χώρα μετά το γεύμα και παράλληλα αυξάνει τη αποτελεσματικότητα ή ευαισθησία της ινσουλίνης.

Μάλιστα, στη διατροφή των ανθρώπων, που δεν πάσχουν ακόμα από διαβήτη, αλλά έχουν ψηλή γλυκόζη με ανωμαλίες του μεταβολισμού όπως ο προ-διαβήτης, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση καλύτερων επιπέδων γλυκαιμίας!

Πολεμήστε, λοιπόν, τον Διαβήτη με άσκηση, υγιεινή διατροφή και την κανέλα της Superfoods αλλά μην ξεχνάτε να κάνετε συχνά εξετάσεις και να ακολουθείτε πάντα τις συμβουλές του γιατρού σας!

Ετικέττες ,

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε εδώ τα σχόλια σας..

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.