Στατιστικά, εκτιμάται ότι περίπου μία στις 50 εγκύους θα εμπλακεί σε οδική σύγκρουση κάποια στιγμή.


Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο για μια γυναίκα οδηγό όταν βρίσκεται στην διάρκεια της κύησης αφού τα αντανακλαστικά μειώνονται αισθητά ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

Νέα ενημερωτική δράση της REACTION για την εγκυμοσύνη και την οδική ασφάλεια.

Ο οργανισμός Reaction Youth for the Prevention προχώρησε στην έκδοση ενημέρωσης που αφορά την εγκυμοσύνη και την οδική ασφάλεια, η οποία περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές για την έγκυο αλλά και για την ασφάλεια της.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION, Μάριο Σταύρου μια έγκυος που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι αντιμετωπίζει πιο αυξημένους κινδύνους εμπλοκής σε μια οδική σύγκρουση από αυτούς που αντιμετωπίζουν άλλοι οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο.

Μελέτη αποδίδει τον αυξημένο κίνδυνο στα κοινά συμπτώματα της εγκυμοσύνης, όπως αίσθημα κόπωσης, ναυτία, αϋπνία, πόνοι στη μέση και πιο εύκολη απόσπαση της προσοχής.

Η οδήγηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν απαγορεύεται αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες για την ασφάλεια της μητέρας και του παιδιού όπως σημείωσε ο Μάριος Σταύρου.

Χρήσιμες συμβουλές

Μια έγκυος όταν οδηγεί ελέγχει την ταχύτητα του οχήματος και όλες σχεδόν τις παραμέτρους ασφάλειας στο οδικό δίκτυο. Παράλληλα μπορεί να σταματήσει όποτε το κρίνει η ίδια αναγκαίο, είναι ανεξάρτητη στις μετακινήσεις της και δεν ταλαιπωρείται στις αναμονές ή τις καθυστερήσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Υπάρχουν όμως κάποιες μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να έχουν υπόψη τους για τη δική τους ασφάλεια αλλά και του παιδιού που κυοφορούν, τονίζει η ομάδα οδικής ασφάλειας του REACTION.

Σημειώνεται ακόμη ότι στην περίπτωση που μια έγκυος εμπλακεί σε οδική σύγκρουση, ακόμα και χωρίς εμφανείς τραυματισμούς, πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με τον ιατρό που την παρακολουθεί και να του αναφέρει με λεπτομέρεια το περιστατικό.

Εάν και εφόσον, η έγκυος έχει τραυματιστεί καλούμε το 112 και αναφέρουμε ότι στην οδική σύγκρουση εμπλέκεται έγκυος και έχει τραυματιστεί. Ακολουθούμε τις οδηγίες που θα μας δώσουν και αναμένουμε βοήθεια φροντίζοντας και παρακολουθώντας την κατάσταση της εγκύου.

Θα πρέπει επίσης να έχουμε υπόψη ότι μια οδική σύγκρουση μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό σε μια έγκυο. Σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να παραμείνουμε απόλυτα ψύχραιμοι και να καλέσουμε ιατρική βοήθεια άμεσα αναφέροντας όλες τις λεπτομέρειες.

[ΠΗΓΗ]

Ετικέττες , ,

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε εδώ τα σχόλια σας..

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.