Βρέθηκε τρόπος να παρακάμπτεται το passcode και να αποκτούν πρόσβαση στο κινητό σας


Βάζοντας passcode στην iOS συσκευή σας, την προστατεύετε ενάντια σε παράνομη πρόσβαση από μη εξουσιοδοτημένο χρήστη. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες μέρες έχει εντοπιστεί μια σοβαρή ευπάθεια στις συσκευές με iOS, με την οποία μπορεί οποιοσδήποτε να παρακάμψει το passcode και να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή!

Η παράκαμψη γίνεται με την εκμετάλλευση του Siri, το οποίο μπορεί να λειτουργεί ακόμα και όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη,αναφέρει το cybersecurity.

Τα βήματα με τα οποία παρακάμπτεται το passcode:

-Πατήστε το Home Button συνεχόμενα και ρωτήστε στο Siri «What time is it»

-Πατήστε στο ρολόι που θα σας εμφανιστεί, εν συνεχεία πατήστε το κουμπί με το σύμβολο “+” για προσθήκη νέου ρολογιού και μετά γράψτε οτιδήποτε στο πεδίο της πόλης (Choose a City field)

-Τώρα κάντε διπλό χτύπημα (double tap) στη λέξη που γράψατε και επιλέξτε Select All και μετά “Share“.

Πατήστε το εικονίδιο ‘Message‘ και ξαναγράψτε οτιδήποτε τυχαίο στο πεδίο του “προς”. Ακολούθως πατήστε Return και διπλό χτύπημα σε αυτό που πληκτρολογήσατε.

-Επιλέξτε “Create New Contact“, πατήστε “Add Photo” και μετά “Choose Photo“.

Από εδώ και στο εξής μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες της συσκευής και εάν πατήστε το home button θα έχετε μπει στη συσκευή χωρίς να χρειάζεται να βάλετε το Passcode!

Πως να αποτρέψετε την παράκαμψη του passcode;

Μέχρι η Apple να επιδιορθώσει αυτό το σφάλμα, οι κάτοχοι συσκευών με iOS μπορούν να προστατευτούν με την απενεργοποίηση του Siri όταν το κινητό είναι κλειδωμένο. Για να κάνετε αυτή τη ρύθμιση πηγαίνετε στα Settings και μετά Touch ID & Passcode.

[ΠΗΓΗ]

Ετικέττες , , ,

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε εδώ τα σχόλια σας..

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.