Ανοίχτηκε το «μαύρο κουτί» του ρωσικού μαχητικού που κατέρριψαν οι Τούρκοι


O ρωσικός στρατός με την παρουσία Βρετανών και Κινέζων εμπειρογνωμόνων προέβει σήμερα στο άνοιγμα του «μαύρου κουτιού» του ρωσικού μαχητικού που κατέρριψαν οι Τούρκοι στις 24 Νοεμβρίου.

Με ανακοίνωση του το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως είχανε κληθεί εμπειρογνώμονες από 14 χώρες για να συμμετάσχουν στη διαδικασία αλλά από αυτούς απάντησαν στο κάλεσμα μόνο δύο, από Μεγάλη Βρετανία και Κίνα.

Η μελέτη του «μαύρου κουτιού» του καταρριφθέντος ρωσικόυ μαχητικού, θα ρίξει φως στο συμβάν που προκάλεσε σοβαρή ένταση και διατάραξη των σχέσεων Ρωσσίας και Τουρκίας.

Να θυμηθούμε ότι η γειτονική μας χώρα κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό, το οποίο συμμετείχε στις επιχειρήσεις της Μόσχας στη Συρία, λόγω παραβίασης τουρκικού εναέριου χώρου, πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις των τούρκων αξιωματούχων.

Η Ρωσία, αρνείται ρητώς και κατηγορηματικώς αυτούς τους ισχυρισμούς και η μελέτη του "μαύρου κουτιού" θα δώσει φώς στην υπόθεση.

Το κουτί ανακτήθηκε από Σύριους και Ρώσους στρατιώτες λίγο μετά το περιστατικό και μεταφέρθηκε στη Ρωσία για να εξεταστεί. Η Ρωσία θα προβεί,όπως έχει δηλώσει, με απόλυτη διαφάνεια για να αποκλειστούνε υπόνοιες παραποίησης και αλλοίωσης των στοιχείων που θα προκύψουν από την εξέταση.

Οι τεχνικοί αφαίρεσαν τα chip μνήμης από τo κουτί, κάποια από τα οποία, φαίνονται πως έχουν υποστεί ζημιές.

Πιθανόν μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού στρατού, να υπάρχουν νεώτερα στοιχεία από τη μελέτη του μαύρου κουτιού.

Ετικέττες ,

Δημοσίευση σχολίου

Πληκτρολογήστε εδώ τα σχόλια σας..

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.