Νέες εξελίξεις έχουμε στην υπόθεση του ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης, αφού διεθνή πρακτορεία επιμένουν σε πληροφορίες που θέλουν την ελληνική κυβέρνηση να καταθέτουν συγκεκαλυμμένο αίτημα για παράταση του Μνημονίου.
Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρονται σε θετική εξέλιξη και αυτό καταγράφεται και στις θετικές αντιδράσεις της αγοράς των χρηματιστηρίων.
Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, να συμφωνήσουν πλήρως προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο των τελευταίων συζεδριάσεων.
Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η παράταση που θα ζητηθεί θα είναι εξάμηνη, η σχετική επιστολή θα αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι των εταίρων και θα περιλαμβάνει όρους που θα καταθέσει η ελληνική πλευρά.
To Bloomberg μεταδίδει ότι η ελληνική κυβέρνηση ενδεχομένως να ζητήσει παράταση της δανειακής συμφωνίας για έξι μήνες. Το πρακτορείο επικαλείται πηγή με γνώση της υπόθεσης.
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα σχεδιάζει να υποβάλει το αίτημα την Τετάρτη, δήλωσε η πηγή σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ζητώντας να μην κατανομαστεί καθώς οι διαπραγματεύσεις είναι ιδιωτικές.
Οι συνομιλίες συνεχίζονται μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για τους όρους που θα συνοδεύουν την επέκταση της δανειακής σύμβασης, προσθέτει η ίδια πηγή.
Πρόκειται για πολιτικό ελιγμό. Η Ελλάδα δεν θέλει να ληφθεί καμιά απόφαση απ' το Eurogroup το οποίο είναι καθαρά οικονομικό όργανο της ΕΕ ιδιαίτερα όταν τα μέλη του ανήκουν σε συντηρητικές κυβερνήσεις οι οποίες απαιτούν ευημερούντες αριθμούς. Είναι δε γνωστό ότι όταν ευημερούν οι αριθμοί, υποφέρουν οι πολίτες! Αυτό που επιδιώκει η Ελληνική κυβέρνηση είναι μια πολιτική απόφαση από την συνδιάσκεψη κορυφής η οποία έχει την δυνατότητα να αλλάζει την οικονομική φιλοσοφία μέσω πολιτικών αποφάσεων, ιδιαίτερα όταν αυτές λαμβάνονται κάτω από την πίεση των κοινωνιών που ήδη μαστίζονται από την ανεργία και την υποχώρηση των κοινωνικών δομών.
ΑπάντησηΔιαγραφή